Légkondiciónáló, kültéri klíma egységek fertőtlenítő takarítása, tisztítása, védelme

Légkondiciónáló, kültéri klíma egységek fertőtlenítő takarítása, tisztítása, védelme

Légkondiciónáló- és klimaberendezések takarítása, fertőtlenítése

LÉGKONDICIONÁLÓK ÉS KLÍMÁK TAKARÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE - RENGETEG HÁZTARTÁSBAN MEGTALÁLHATÓAK MA MÁR, NYÁRON SOKSZOR ÉS SOKAT MENNEK, ÍGY KIEMELTEN FONTOS HOGY EZEKET A GÉPEKET RENDSZERESEN ÉS SZAKSZERŰEN KARBANTARTSÁK, A BETEGSÉGEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN.

Magyarországon is egyre inkább elterjednek a különféle légkondicionáló-, vagy klímaberendezések, melyek gyakran éjjel-nappal folyamatosan üzemelnek. Legyen szó akár magáningatlanban, akár irodában, vagy ipari rendeltetésű helyiségben beüzemelt klímáról, a berendezések egy idő után elkoszolódnak. Ilyenkor szükség van a takarításukra és fertőtlenítésükre.

Egészségügyi veszélyek

A klímaberendezés a levegővel együtt az esetlegesen már megtelepedett gombákat, baktériumokat és más, az emberi szervezetre veszélyes anyagokat is a légtérbe juttatja, ahonnan ezek közvetlenül az emberek tüdejébe jutnak. Alapszabály, hogy ha egy berendezés büdös, vagy a közelében köhögés jön ránk, akkor már feltétlenül szükséges a tisztítása.

Allergia

A légkondicionálóban lerakódott por allergiát okozhat. Emellett az elhanyagolt közeg a poratkáknak is ideális otthont nyújt, melyek mikroszkopikus méretűre töredezett széklete a tüdőbe jutva szintén allergiát okozhat. Az otthoni, vagy munkahelyi megbetegedések egyik vezető oka a poratkák megjelenése.

Gombák és baktériumok

A klímaberendezés cseppvíz tálcájában gombák és baktériumok tenyészhetnek. A finom aeroszol formában porított gombák, vagy baktériumok megfázásszerű tüneteket okozhatnak az embereknél, lázzal társítva. Szélsőséges esetben, ha valaki immunrendszere gyengébb, az elhanyagolt klíma tüdőgyulladást is okozhat!

Legionella baktérium

Az elmúlt időszakban, több nagyvárosban is megbetegedéseket okozott a Legionella baktérium, mely a nedves helyeket szereti a legjobban. A baktérium nagyon elterjedt, a gond akkor következik be, ha a Legionella-t belélegezzük. Ha a betegség enyhébb lefolyású, lázzal és fejfájással jár, majd a beteg meggyógyul. Súlyosabb esetben a beteg tüdőgyulladást kap, mehet a hasa, s azonnali kezelésre szorul.

 

A komoly egészségügyi problémák veszélyén felül gazdasági okai is vannak, hogy miért érdemes rendszeresen karban tartani, illetve tisztítani a légkondicionáló berendezéseket. Gazdasági okok

Az elkoszolódott elemek jobban kopnak, a lerakódott szennyeződés nagyobb terhet ró a kompresszorra, így annak többet kell dolgoznia. A több munka nagyobb energia felvételt is jelent, így hosszabb távon is jelentős extra költségbe kerül a felhasznált plusz energia.

A gyártók különböző használati útmutatókat mellékelnek a készülékhez, ahol gyakran előírják a rendszeres karbantartást is. A nem karbantartott, vagy nem megfelelően tisztított berendezések meghibásodásai esetlegesen kikerülhetnek a kötelező jótállás hatálya alól, mivel a gyártó a karbantartás hiányát fogja megjelölni a hiba okaként. Az így felmerülő alkatrész költségek, vagy akár az egész berendezés cseréje sokszorosan felülmúlhatják a rendszeres tisztítás költségeit!

Klímaberendezés takarítása

A karbantartás során szakértőink elvégzik a légkondicionáló berendezés felmérését és tisztítását.

  • A beltéri egység megvizsgálása után megtörténik annak gomba- és baktériummentesítése.
  • A kültéri egység hőcserélőjét megtisztítják, majd elvégzik a nyomás mérését.
  • A hollander típusú csatlakozóknál megvizsgálásra kerül, hogy szivárognak-e.
  • Ugyancsak átvizsgálásra kerülnek az elektromos csatlakozások, szükség esetén kicserélésre kerülnek.
  • A légszűrők tisztítása is megtörténik, így újra képesek lesznek az eredeti feladatuk hatékony ellátására.

Mennyi időnként érdemes tisztítani a klímaberendezéseket?

A tisztítások gyakorisága függ az alkalmazott megoldásoktól, és a berendezések méretétől, a felhasználás helyétől, stb. Kollégáink szívesen állnak az Ön rendelkezésére is, amennyiben bármilyen kérdése van az Önnél használt klímával kapcsolatosan, kérjük, keressen fel minket valamelyik elérhetőségünkön!

 

Kapcsolat:

Tel: +36 70 466 5906 vagy info@extremtakaritas.hu

Hívjon most!