Páramentesítés, falszárítás, beázás utáni szárítás

Páramentesítés, falszárítás, beázás utáni szárítás

Páramentesítés, falszárítás, bázási utáni szárítás

Páramentesítés, falszárítás, bázási utáni szárítás

A nyirkos épületek, a vizes falak vagy akár a dohos pincék rengeteg próblémát okoznak melyeket ha nem kezelnek időben csak súlyosbodni fognak. A víz nem csak a falakat teszi tönkre, a helységben lévő bútorok, tárgyak is korrodálnak, penészesednek. A penész megjelenésével a légúti megbetegedéssel is számolni lehet!

Házi módszerek ilyen esetekben nem járnak tartós eredménnyel! Csapatunk képes megoldani a próblémát a használt ipari gépek, technológiák sok éves tapasztalat, nedvességmérő műszer, páramentesítő, ózongenerátor, illetve a vakolat leverés, szárítás, szigetelés, vakolat, festés helyreállítása szolgáltatással száraz, falak és páramentes környezet fogják várni a munka végeztével.

Ipari páramentesítés

A WDH 1200 HT ipari páramentesítő készülékről:

 • Akár napi 120 liter víznek megfelelő vízpára elszívására képes (30 °C / 80 % pt.) 
 • Óránként 850 m3 levegőt keringet.
 • A nagy teljesítményhez alacsony fogyasztás társul.
 • A beállított értékeket megjegyzi, ennek köszönhetően áramszünet után isproblémamentesen újra indul a megfelelő beállításokkal.
 • A kondenzált pára a géphez csatlakoztatható tömlőn át akár gyűjtőedénybe, akár közvetlen a lefolyóba is vezethető.
 • Automata által vezérelt, beállításoknak megfelelően szabályozott páratartalom.
 • Kezelőfelülete jól áttekinthető, jelzi az aktuális páratartalmat, a kívánatosnak beállított értékeket, a leolvasztást és üzemórát, hiba esetén a hibakódot.
 • Tartós használatra is ideális.
 • Kiváló minőségű, alacsony fogyasztású rotációs kompresszorral szerelt.
 • A leolvasztást profi automatika végzi, a páramentesítéssel szinkronban,
 • így nincs leállás, gazdaságosabb a működés.
 • A készülék működés közben nem igényel figyelmet.
A WDH 1200 HT ipari páramentesítő készülékről:

Ki ne találkozott volna már ilyen problémákkal sajnos, hogy eltört a vízvezeték és eláztatta a falat. Tegye föl a kezét az, aki saját maga nem mondta ki, vagy hallotta már, hogy „megint eláztatott a felső szomszéd”.

És ha nem is ilyen problémával (akkor eddig nagy mázlink volt), a hőmérsékletingástól nyirkos, dohos szagú pince mindenkinek ismerős tapasztalat lehet. Hírekben is gyakran olvashattunk a nyári özönvízszerű esőzések kapcsán beázott, elárasztott lakóházakról, sőt plázákról és más középületekről is. Egy-egy nyáron még mi magunk is kellemetlenül tapasztalhattuk meg egyes metróállomásokon, bevásárlóközpontban mindezt és tapicskolhattunk a bokáig érő vízben.

Ezek kellemetlen tapasztalatok. Hosszú távon kárt okoznak magában az épületben. A nyirkos falak károsak egészségünkre, penészedhetnek, salétromosodhatnak, a csempék és padlóburkolatok elválnak. Arról nem is beszélve, hogy a penészesedés nagyon komoly légúti megbetegedésekhez vezethet.

Természetesen abban az esetben, amikor a jelenséget az adott épület rossz hő gazdálkodása, vagy egyéb műszaki hibája okozza, ott komplex megoldásra van szükség. A falszárítással és az általunk használt ipari páramentesítő készülékkel mindez megelőzhető!

Vannak olyan vis major esetek, amikor a probléma nem generikus, például egy beázásnál. A hiba elhárítását követően fellépő további problémák elkerülésére érdemes előre gondolnunk és falszárítással, páramentesítéssel elkerülni a salétromosodó, málló vakolatot. De ha ez nem is sikerült, akkor is egyszerűbb a salétromos falat utólag száríttatni és salétromosodás gátló szerrel kezelni, mint újravakolni.

Összefoglalva tehát, miért fontos, hogy foglalkozzunk a vizes, beázott, nyirkos falak problematikájával és a páramentesítéssel:

 • Nyirkos helyiségekben élni hosszú távon egészségtelen, légzőszervi megbetegedésekhez vezethet, nem mellesleg a közérzetünket is rontja.
 • Az átnedvesedett, vizesedő falak szerkezeti problémákat okozhatnak legsúlyosabb esetben. Enyhébb esetekben is az érintett falfelület vakolatának mállásához, penészedéséhez, salétromosodásához vezetnek, és ezektől a problémáktól falszárítás nélkül meglehetősen nehezen tudunk megszabadulni.
 • A károsodott vakolat könnyen ledobja a rajta lévő burkolatot. Leválhatnak a falról a csempék, de még a padlóburkolatnál is számíthatunk rá, hogy nem lesz olyan tartós.
 • Egy esőzés után, ha elöntötte a pincénket, alagsori helyiségünket a víz, utána jó ideig nem tudjuk az adott helyiséget normálisan használni.
 • Dohos, nyirokos pincéket nem lehet funkcionálisan olyan jól kihasználni, bizonyos dolgok (például termények, tüzelőanyag, stb.) tárolására kevésbé alkalmasak.

 

Milyen esetekben érdemes falszárítást, páramentesítést igényelni?

 • Csőtörés, vagy egyéb vis major esetek kapcsán történt beázások.
 • Pincék, alagsorok, épületek talajvíz, árvíz, esőzés kapcsán történő beázása.
 • Műszaki okokra visszavezethető, például talaj felől történő falvizesedés, épület rossz hő gazdálkodása, amennyiben a probléma alapvető okát már felszámoltuk. Például leszigeteltük a házunkat, de még vannak nyirkos falak és szükség van az épületszárításra. 

Hogy végzi csapatunk a páramentesítést?

A vizesedés, nyirkosodás okozta problémák kezelésére professzionális, ipari páramentesítő gépet használunk. A WDH 1200 HT ipari párátlanító képes a levegő páratartalmának mérésére is, így az eredmény pontosan kontrollálhatóvá válik, akár olyan kérésnek is eleget tudunk tenni, hogy konkrét értékre visszük le a levegő páratartalmát. A páramentesítő gép könnyen mozgatható, így nagyobb területeken, például egy építkezésen is jól használható.

Hívjon vagy írjon bizalommal!

Tel: +36 70 466 5906

info@extremtakaritas.hu

Milyen esetekben hasznos még Ön számára szolgáltatásunk?

 • Elázott, átnedvesedett tüzelőanyagok esetén javasoljuk a faszárítást, brikettszárítást.
 • Szintén elázott, átnedvesedett építőanyagok esetében is hasznos az anyagok szárítása, a hosszú várakozási idő, vagy a nyirkosan történő beépítés elkerülésére.
 • Építkezések során bizonyos esetekben, a szárításnak köszönhetően, gyorsíthatóak a munkafolyamatok, csökkenthetőek a várakozási idők. A frissen épült falak ellenőrzött kiszárításával megelőzhetőek a későbbi vakolatmállási, penészedési gondok. Mindezt várakozás nélkül.
 • Múzeumok, könyvtárak helyiségeinek páramentesítése. Mivel ezen intézmények akár anyagilag, akár eszmeileg nagy értékű műtárgyakat, könyveket tárolnak, kiemelten fontos ezek épségének megőrzése. Az állagmegóvásban nagy szerepet játszik a levegő megfelelő páratartalma. Professzionális páramentesítő készülékeinkkel képesek vagyunk a levegő páratartalmát pontosan a meghatározott értékre csökkenteni, akár óriási méretű termekben, helyiségekben is.